Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl

Det var mange som ble veldig skuffet når Lisa Ekdahl måtte avlyse konserten på Månefestivalen 2011 på grunn av at hun satt fast på en flyplass i Portugal. Denne gangen har hun lovet å holde seg langt unna Portugal og kommer for å åpne festivalen søndag 23. juli med en helt splitter ny plate i bagasjen. Fredag 17. februar ble albumet "Alla Vägar Leder Hem" sluppet.

Lisa Ekdahl er en av de aller mest populære artistene i Sverige. Hun fikk sitt store gjennombrudd i 1994 med låten "Vem vet". Og deretter har hun gitt ut mange skiver med folkekjære låter.

Da Lisa flyttet fra Mariefred til Stockholm i 1990, ble hun vokalist i gruppen Peter Nordahls jazztrio. Deretter fikk hun kontrakt med EMI og ga ut debutalbumet "Lisa Ekdahl" som blant annet inneholdt låten "Vem vet", som ble belønnet med tre Grammis og Rockbjörnen. Albumet toppet listene både i Sverige og Norge.

Ekdahl synger pop og jazz både på svensk og engelsk. Med sin kombinasjon av svensk visetradisjon og latino-jazz, har Lisa funnet en personlig, ærlig og helt egen stil. Hun er nær venn av Lars Winnerbäck, og han har produsert ta av hennes album. "Olyckssyster" og "Pärlor av glas". Lisa har også sunget på noen av platene til Winnerbäck.

Etter å ha bodd i New York en periode, bestemte Lisa seg for å gi ut et engelskspråklige album, det første på ni år. Hun reiste tilbake til Stockholm og låste seg inne i sitt hjemmestudio og spilte inn de 9 egenskrevne sangene som utgjorde albumet "Give Me That Slow Knowing Smile", som ble sluppet i april 2009. Albumet ble sluppet i 14 land og hun la ut på en omfattende turne som ble avsluttet i Cirkus i Stockholm i desember samme år. Da hadde hun befestet sin posisjon som en internasjonal stjerne.

I 2015 gjorde Lisa en omfattende turne etter utgivelsen av albumet "Look to your own heart", som blant annet omfattet China som en av stoppestedene. Kritikerne var over seg av begeistring og superlativene haglet. The Guardian oppsummerte slik: We love you Baby!

Og som sagt, 17. februar ble albumet "Alla Vägar Leder Hem" sluppet. Nå legger hun ut på turne igjen og Månefestivalen er et av stoppestedene.

 

Med seg på veien har hun følgende band:

Lisa Ekdahl - vokal

Mathias Blomdahl - gitar, bass og vokal

Josef Zakrisson - bass, trommer og vokal

Per "Texas" Johansson - saksafon, klarinett og fløyte

Milton Öhrström - piano, orgel og mellotron


Legg igjen en kommentar