The Savage Rose

The Savage Rose

2017 innledet The Savage Rose med feiringen av 50 år som band med tre utsolgte konserter på Det Kongelige Teaters Gamle Sal i København. Vi er veldig glade for å kunne fortsette feiringen sammen med dem på Månefestivalen søndag 23. juli. Vi har i mange år forsøkt å få dem til Gamlebyen. Med den karismatiske Anisette i front er vi sikre på at dette blir et magisk øyeblikk som vil feste seg hos vårt publikum i lange tider. Og det ryktes at det er et splitter nytt album på vei.

Når regnskapet skal gjøres opp for danske rockemusikk de siste 50 årene, vil man finne The Savage Rose et sted helt på toppen av pyramiden. Annisette og resten av bandet hennes var forut for sin tid for ca 50 år siden. Det er de fortsatt.

Den nåværende inkarnasjon av The Savage Rose er tettere samspilte, og rett og slett bedre enn noensinne. "Livsblues" kalt Berlingskes anmelder den særegne sjanger som The Savage Rose har dyrket siden oppstarten i 1967 - og som blomstrer så vakkert og sterkt som aldri før på 2012 albumet "Love And Freedom". Albumet ble hyllet som en av bandets aller beste utgivelser noensinne. Som alltid med den karismatiske Annisette i sentrum på vokal og et visuelt fast punkt i en rekke sanger som tar "en hyggelig omfavnelse med livet, kjærligheten og retten til frihet", som det het i Berlingskes gjennomgang.

Det er utrolig å tenke på at debutalbumet "The Savage Rose" ble utgitt så langt tilbake som i 1968 - hvor de var med å revolusjonere danske rock, og samtidig definere den som en selvstendig kunstform. Siden da har det blitt en rekke plater - både store kunstneriske og kommersielle suksesser og plater utgitt i små opplag. Det har vært album utgitt på de store monopolistene og andre er tatt opp for egne midler og gitt ut på små alternative selskaper, fordi budskapet og innholdet var så viktig for Anisette og bandet, at det skulle ut uansett kostnad.

Det er ikke mange som kan publisere store album med jevne mellomrom i løpet av en karriere som strekker seg over fem årtier. The Savage Rose har gjort det med klassikere som "Triumph of Death" og "Svart engel". Og med nyere utgivelser som - "Universal Daughter" (2007) og "Love And Freedom" (2012) viste Annisette og The Savage Rose at det fortsatt var liv i bandet etter avskjeden med det kreative kraftsentrum, Thomas Koppel, som plutselig døde i 2006.

Live-versjonen av The Savage Rose spiller sanger fra hele karrieren - og har på de siste årenes konserter både spilt klassikere fra de første albumene og sanger fra de siste utgivelsene, samt helt nye låter.

Foruten Annisette består The Savage Rose i dag av: Palle Hjorth (piano, Hammondorgel, trekkspill), Jacob Falgren (kontrabass, el-bass), Anders Holm (trommer), Rune Kjeldsen (gitar) og Naja Koppel og Amina Carsce Nissen (kor).


Legg igjen en kommentar