Obs! Programmet oppdateres fortløpende, forandringer kan forekomme.

Fredag 21. juli

Lissie

Hennes nye album, "My Wild West", innspilt i Nashville med produsent Bill Reynolds (Band of Horses), kom ut 12. Februar 2016, og fikk bl.a terningkast 5 i Dagbladet som skrev ”Album nummer tre fra norgesvennen er hennes mest personlige og varierte – og beste”.

Siden braksuksessen med debutalbumet "Catching A Tiger" i 2010 og oppfølgingsalbumet ”Back to Forever” fra 2013, har det gått slag i slag for damen med den store stemmen, og hun har raskt blitt en yndling hos både presse og publikum med sin blanding av syttitallsinspirert country, folk og vestkystrock.

I februar 2016 gjorde hun en utsolgt Norgesturné, samt flere strålende festivalopptredener sommeren samme år. Sommeren 2017 kommer hun innom Norge for noen få eksklusive konserter med sitt band.

Violet Road

Screen Shot 2017-02-15 at 11.11.45

Mange regner nå Violet Road som et av landets absolutt ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne.

Det er lett å la seg rive med; Saksofon, mandolin, korpsinstrumenter, korsang og et helvetes godt humør lar seg høre. Alt sammen i en herlig popmusikk-blanding. Der disse gutta dukker opp blir det fest, og de siste årene har de blant annet dukket opp hos Lindmo, Senkveld og Idrettsgallaen. De hadde også den offisielle låten for NRKs TV-aksjon i 2014.  

I fjor slapp bandet albumet ”In Town To Get You” og dro ut på deres lengste turné så langt i karrieren. Anmeldere og publikum var over seg av begeistring. ”Vilt, vakkert og rått”, ”Sjarmerte hele Bodø i senk”, ”En ren nytelse” og ”Violet Road løftet taket av Ibsenhuset” er bare noen få eksempler på overskrifter i anmeldelser.

Lørdag 22. juli

Jaa9 & OnklP / 14:30

Screen Shot 2017-02-15 at 11.11.26

Jaa9 & OnklP stammer fra det Lillehammer-baserte rapkollektivet Dirty Oppland, og har siden 2002 jobbet sammen om en rekke utgivelser. De står bak enorme hits som «Kjendisparty», «Glir forbi» og «Partysvenske» samt de kritikerroste albumene «Bondegrammatikk», «Sjåre byrmæ» og «Føkk ferie».

Våren 2016 siden slapp gutta «Jeg er» (feat. Urørt-vinner Cezinando), en usedvanlig frisk og fengende forsmak på deres niende langspiller "Gamle hunder, nye triks" som ble utgitt i oktober.

Live er Jaa9 & OnklP alltid garantister for topp stemning og har en rutine og hitparade i arsenalet sitt få her på berget kan matche. I løpet av årene har «9P» levert fantastiske festivalopptredener og klubbkonserter rundt omkring i Norge. Og når gutta kommer til byen, er det en sulten og revitalisert duo som igjen skal lage fest.

De Marvells / 16:30

De Marvells 1 foto Trine Sirnes

De kommer fra ulik musikalsk bakgrunn, men sammen har de funnet sitt egne dystre, energiske sound. De har uten tvil hentet mye inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose, The Allmann Brothers, men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantini-Soundtracks, og ikke minst fra hverandre. De har en energisk og dynamisk tilstedeværelse på scenen. Det er vanskelig å sjangersette De Marvells, men den dystre, sårbare, melodiøse og aggresive stemningen går igjen. Energien og melankolien i den kraftige vokalen til Christine Mavel ligger perfekt over den mørke, psykedeliske gitaren, de tunge trommene og den suggerende bassen.

De Marvells har spilt flere lokale konserter og festivaler. Etter en konsert de spilte i Halden fikk de et helside oppslag hvor overskriften lød:

«I en tid da det er elektonikaartister som setter den kommersielle dagsorden, trenger verden ny rock. De Marvells tar jobben».

Musikk journalist Tom Skjeklesæther skriver at når han skulle fortelle om De Marvells til en bekjent i musikkbransjen, måtte han ty til følgende beskrivelse av vokalisten; "som om man rullet Janis Joplin, Jim Morrison og Iggy Pop inn i en person. Backet av et tidlig Led Zeppelin."

Johnossi / 18:00

JOHNOSSI-MAIN-1

Den svenske rockeduoen har jevnt og trutt jobbet seg opp som et av Skandinavias ypperste band. Siden de debuterte i 2005 med den selvtitulerte skiva, har de turnert Europa rundt og skaffet seg en haug blodfans. Mange spår at dette kan bli arvtagerne til Kent.

Etter tre og et halvt år pause er de igjen på banen med nytt materiale. 8. november 2016 slapp Grammisvinnerne EPen "Air Is Free", hvor de blant annet samarbeider med Joakim Berg fra Kent. Dette er forsmaken på den nye skiva "Blood Jungel" som kommer 17. februar. Der har de utforsket samarbeid med flere låtskrivere og musikere, som nevnte Berg. Det er første gang de tar med utenforstående på et prosjekt, og sier selv at dette har ført til ny energi i bandet.

Valentourettes / 20:00

Valentourettes - Bilde

Valentourettes ble danna i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backing-band med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger.

Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet.

Tanken var å blåse liv i Joachim Nielsens sanger for publikum på Folken.

Men de utvalgte vokalistene falt fra én etter én før konserten skulle holdes så super-fan Vidar Rugset ble kontaktet og han sa ja til å være med på det som i utgangspunktet skulle være én enkelt konsert.

Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene.

Etter 3 år som frontmann trakk Vidar Rugset seg og i oktober 2006 ble ny mann på podiet bandets gode venn, den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug.

Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum, de synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk, smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede.

Denne kvartetten fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert.

Bob Hund / 21:30

bobhund_foto_2016_EllikaHenrikson_JohannaBerg

Bob Hund er tilbake, men gjør ytterst få konserter i 2017 og velger med omhu hvor de spiller. Men når de spiller blir det alltid fest. De har valgt Månefestivalen 2017 i Gamlebyen, Fredrikstad som et av sine stoppesteder. Der har de vært før, og hvilken fest det ble den gangen i 2010.

Etter 2012-utgivelsen "Låter Som Miljarder" solgte Bob Hund sine instrumenter og sa opp leiekontrakten på øvingsstudioet. De ville gjøre noe annet, noe nytt, starte fra bunnen av. Etter det har de tydelig demonstrert at de er Sveriges mest unike og kreative band. Nå har de også klart å gjenoppfinne seg selv og undersøke hva et rockeband kan være. I september 2016 ga Bob Hund ut sitt siste album "Dödliga klassiker" til stor jubel fra anmeldere og fans.

Musikalsk har Bob Hund utfordret ut seg selv til å presse grensene. Samtidig som de har lykkes i å beholde den unike kjemien som bare kan oppstå i møtet mellom de seks bandmedlemmene. Bob Hund har utforsket universet på leting etter nye lyder og nye historier. Resultatet er musikk som utvilsomt er det sterkeste de har laget.

Bob Hund er et band som ikke bare tør å utsette seg for usikre situasjoner, men faktisk betrakter den spenningen som da oppstår som en verdi i seg selv. Og det er kanskje selve poenget. En holdning som også gjør bandet til et av de mest eksplosive og uforutsigbare man kan sette på en scene.

Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson og Christian Gabel. Seks personer som ikke passer inn, men passer sammen. Sammen skaper de sin egen verden der virkeligheten gjenspeiles i all sin vakre fordreining.

Søndag 23. juli

Per Gessle

PerGessle2017_Press-576x1024_1

Det blir Sommartider hej, hej, sommartider, når Per Gessle kommer til stan. For første gang på 10 år drar Per på turne. Og ikke bare det; han kommer til å spille gjennom hele sin massive hitkatalog fra Gyllene Tider, Roxette og som soloartist. Han avslutter Månefestivalen 2017 til allsang og dans. Dette er den eneste konserten han gjør i Norge. 

Det her skriver Per selv om turnéen:


Det är dags att ta en musikalisk selfie!
Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden.


Det är tio år sedan jag gjorde ett svenskt album och en turné i Sverige på egen hand. Hoppas vi syns någonstans i den vackra sommaren.


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

newwave

fredrikstad blad logo

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

motor-forum

ng

Partnererema

fargerike logo

enjoy logo

techweb digitalbyrå

scandic logo

am logo

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune
FØLG OSS PÅ FACEBOOK