HalvMåne: Kickoff med Hedvig Mollestad Trio 28. mars


Månefestivalen foretrekker en brutal start på festivalsesongen og arrangerer kickoff party med Hedvig Mollestad Trio skjærtorsdag 28. mars på City Scene. Hedvig gjorde den mest bejublede og omtalte konserten på Månefestivalen 2012. Det var mange som ikke fikk dette med seg, og vi henter dem like greit tilbake. Den 15. mars slipper de sin nye utgivelse; “All Of Them Witches”, så ingenting passer bedre enn at de spiller i Fredrikstad akkurat nå.

Billetter kjøper du her

Anmeldelse i Fredriksstad Blad av fjorårets konsert på Månefestivalen

Hør spor fra den nye plata på SoundCloud:
Sing Goddess
Lake Acid

Og vi gjentar like godt Månefestivalens omtale av Hedvig Mollestad Trio fra i fjor:

Vi er svært glade for å presentere en ung trio av begavede norske musikere med en fot i tung rock og en i jazz. Hedvig (28), Ellen (26) og Ivar (29) møttes på Musikkakademiet i Oslo. Etter at Hedvig mottok Jazz Talent of the Year-prisen på Molde internasjonale Jazzfestival i 2009, ble Hedvig Mollestad Trio dannet.
Hedvig Mollestad Thomassen ble født i Ålesund og vokste opp i en musikalsk familie der både jazz og rock spilte en stor rolle i hennes liv. Hun har Nirvana, Melvins, Jimi Hendrix, Motorpsycho og Miles Davis som viktige musikalske inspirasjonskilder, mens jazz gitarist Jon Eberson og Snah (Motorpsycho) nevnes som gitaristene hun har lyttet til med spesiell oppmerksomhet. Hedvig spiller også med Jon Eberson, så vel som med den norske listetoppen og pop/funk sensasjon Jarle Bernhof og Hilde Marie Kjersem.
Ellen Brekken er fra Tynset, hennes musikalske opplevelsesreise tar henne fra en pop bakgrunn mot ett mer jazzet territorium. Hennes lærer og mentor er bassist Bjørn Kjellemyr, som de fleste kjenner for hans lange samarbeid med gitarist Terje Rypdal. Rypdal har også en vesentlig påvirkning av Ellen. Hun er involvert i flere prosjekter og har tidligere spilt med Espen Rud, Bugge Wesseltoft og Nana Vasconcelos.
Ivar Loe Bjørnstad er fra Surnadal og studerte jazz ved Musikkakademiet i Oslo med Bushman´s Revenge gitarist Even Hermansen. Som sin musikalske bakgrunn har han rock i form av grunge og metall, men han nevner også gitaristen Bill Frisell som en av sine inspirasjonskilder sammen med den store Norske trommeslagere som Audun Kleive og Per Oddvar Johansen. Han har spilt med Bjørn Kjellemyr, Jon Eberson, Karl Seglem, Hilde Marie Kjersem, Ken Stringfellow og mange flere.
Debutalbumet ”Shoot!” ble innspilt live i studio med bare et par mindre Overdubber. Det er mikset av Kai Andersen i Athletic Sound og mastret på Dave Collins-Mastering i Los Angeles. Albumet er fullt instrumentalt bortsett fra ropet i Melvins´ ” Blood Witch “.

Hedvig Mollestad Thomassen: gitar
Ellen Brekken: Elektrisk og akustisk bass
Ivar Loe Bjørnstad: trommer

Facebook: https://www.facebook.com/HedvigMollestadTrio

På alle Månefestivalens HalvMåne-arrangement får du kjøpt festivalpass til Halvmånepris, 950 kr. Kun kontant betaling.

Did you like this? Share it: