OBOS på Månen

For fjerde år på rad inviterer boligbyggelaget i samarbeid med Månefestivalen til OBOS på Månen. Årets dato er 20. juli, og stedet er som før: Gamlebyen i Fredrikstad.

OBOS og Månefestivalen er svært fornøyde med årets artister. deLillos skulle spilt på OBOS på Månen i 2016, men på grunn av sykdom måtte bandet melde forfall. Det er derfor med stor glede at de i stedet kommer til Gamlebyen i år. 

OBOS mener at en by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo og derfor støtter OBOS kulturen.  Billettene legges ut for salg på vårparten, og OBOS-medlemmer vil få forkjøpsrett.

Støtter gode formål i regionen


Tidligere har billettene til OBOS på Månen vært gratis, nytt av året er at billettene vil koste 100 kroner + billettavgift. Billettinntektene, trolig cirka 350 000 kroner, vil gå uavkortet til gode formål i Fredrikstad..

Hvilke formål pengene skal gå til gjenstår å se, men det som er sikkert er at det blir mulig å søke om midler. Følg gjerne med på obos.no framover for å finne ut hvordan du kan søke. 

Vi håper på denne måten at OBOS på Månen kommer til nytte for lokalsamfunnet på en enda bedre måte. Konserten er fremdeles en gave til byen og OBOS betaler for festen.

Program

Torsdag 20. juli

Eva Weel Skram / 18:00

Eva Weel Skram er best kjent som sanger og låtskriver i popduoen Eva & The Heartmaker, sammen med låtskriver og gitarist Thomas Stenersen. Duoen har etablert seg som en av landets mest suksessrike popgrupper, med fire studio-album på samvittigheten og kjente låter som «Mr. Tokyo», «Signals», «Gone in a flash», «Traces of you», «Joanna», ”Calling You” og ” Told You”. 2016 har vært vært og er et begivenhetsrikt år for Eva Weel Skram. Hun var deltaker i årets sesong av “Hver gang vi møtes”, der hun bl.a omfavnet Henning Kvitnes sin sang “Evig Eies”.

Hun har opptrådt i TV2-programmet "Gullruten" med "Vi lovar" (cover versjon av sangen "Besvärjelsen", skrevet av Oscar Danielson) og spilt på en rekke norske festivalscener gjennom sommeren.

Silya & The Sailors / 20:00

Silya & The Sailors består av vokalist og låtskriver Silya Nymoen og et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge.


I 2016/2017 slipper Silya en EP triologi. De to første EPene er spilt inn med Silya & The Sailors. På den tredje EPen har Silya fått med seg Det Norske Kammerorkester, og har dermed utvidet “Sailors” med et strålende orkester. Triologien vil bli tilgjengelig på digitale plattformer, i tillegg til at Silya gleder seg til å slippe hele EPen på både CD & vinyl.


Silya er født og oppvokst i Oslo, der hun sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen. Da hun var 15 år begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne/jazz dans på Statens Ballethøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance kompanier som gjorde shows for ulike scener, tv-produksjoner og artister. Etter studietiden jobbet hun også som danser/sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.


Silya’s første musikalske suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske hip-pop gruppen Multicyde. De var signet til Warner Music, ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge, og turnerte i Skandinavia og Tyskland. Etter Multicyde ble Silya signert hos Murlyn Music Group i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver. Columbia Records i New York fattet interesse for Silya, og signerte henne som solo artist. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun umiddelbart følte seg hjemme. Gjennom arbeid i USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta.


Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på "The Living Room" i NYC. I 2009 spilte hun inn albumet ”Peel Away” som ble utgitt gjennom plateselskapet Eusonia i 2011. ”Peel Away” er et sjelfullt og organisk album med eksperimentell instrumentering


I 2013 satte Silya sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein. Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i TV programmet "Stjernekamp” på NRK1 der hun tok Norge med storm, og ble kåret til ”Norges Ultimate Entertainer”. Dette åpnet mange dører i hjemlandet, og albumet ”Unanchored” ble i 2014 gitt ut på Silyas eget label med lisens hos Sony Music Norway. ”Unanchored” ble innspilt i ”Degraw Sound”-studio i Brooklyn med hennes amerikanske ”Sailors”. Albumet mottok strålende kritikk og Silya turnerte Norge rundt samme sommer med sitt norske mannskap av ”Sailors”.

deLillos / 21:30

 
Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no


Oslo-bandet deLillos startet opp allerede i 1984 frontet av Lars-Lillo Stenberg. Med en enorm mengde allsangvennlige hits i kofferten har virkelig deLillos bevist seg å være et av de fremste innenfor norsk rock. Med et lett naivt tekstunivers med livlige gitarer og Lars-Lillos’ velkjente og særegne vokal, er alt de har gjort nærmest som kulturskatter å regne. Og folkefavorittene «Smak av honning», «Neste sommer», «Flink», «Kokken Tor» og «Tøff i pysjamas» vil for alltid stå fjellstøtt både live og i det gode gamle albumformatet.


deLillos har vunnet hele tre Spellemannspriser i sin karriere og gav i 2014 ut det kritikerroste albumet «Rett og slett livet» som havnet på 1.plass på både iTunes og VG i tiden etter. I 2015 feiret bandet 30 år som band og spilte alle sine 15 album live på 10 dager på Popsenteret til stor suksess. I tillegg gav de ut 4 samlealbum og boken «Glemte minner- historien om 230 deLillos-sanger». Et band som fortsatt holder koken med andre ord. Vi gleder oss!

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.


Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste Sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene samt i klassen popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.


deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist iår med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. deLillos kom også med nytt album “Peiling på seiling” i oktober 2016 til strålende anmeldelser


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

newwave

fredrikstad blad logo

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

motor-forum

ng

Partnererema

fargerike logo

enjoy logo

techweb digitalbyrå

scandic logo

am logo

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune
FØLG OSS PÅ FACEBOOK