The Human Nature

The Human Nature

The Human Nature er et lokalt band som akkurat har gitt ut sin første LP - Kairos. De spiller fredag 27. juli sammen med Hellbillies, Bernhoft og Knut Reiersrud Band. 

The Human Nature er en kvartett fra Østfold som spiller indierock. De siste årene har bandet gjort en rekke konserter rundt omkring i Norge, og utgitt flere singler og musikkvideoer, samt EP'en «Search in Solitude» fra 2015.

Musikken har sitt opprinnelige utspring fra singer/songwriter-genren, og arrangeres i et moderne pop/rock-format. Likevel låner bandet tidvis fra både blues og soul, som infiltrerer et fundament av heftige synthesizere og inderlige melodier. The Human Nature beveger seg i landskapet mellom det kontemplativt suggererende og sublimt energiske.

I april 2018 ga de ut debutalbumet «Kairos» på vinyl, og plateslippet ble feiret med konsert på St. Croix-huset i Fredrikstad. Tittelen refererer til en gresk betegnelse av den evige tiden, og indikerer når tiden er rett for å gjøre noe. Dette samsvarer med låtenes tekster som omhandler universelle og eksistensielle temaer, og bandets ønske om å dele sin musikk for et stadig større publikum.
«Kairos» er spilt inn i Haldens legendariske studio Athletic Sound, og på et småbruk i Skjeberg. Resultatet har blitt en blanding av analoge synther, tunge trommer, harmoniske vokaler og en småvrengt Les Paul, som i symbiose danner lydbildet til The Human Nature.

Foto: Jørgen Dahlback


Legg igjen en kommentar