Highasakite

Highasakite

Et av landets aller største band avslutter Månefestivalen 2019 søndag 28. juli. Dette blir én av veldig få konserter de gjør på festivaler her til lands neste sommer.

Etter å ha toppet den norske radiolisten i tre uker på rad med «Elastic State of Mind», og vært listet med singlene «Out of Order» og «I Call Bullshit» - slapp Highasakite nydelige «Mexico» 16.november.
Samtidig annonserer Highasakiteat at de slipper sitt fjerde album, «Uranium Heart» 1. februar 2019 og at albumcoveret er laget av kunstneren Eric Ferguson, bedre kjent som Fergemanden.

Med de nye singlene «Out of Order» og «Elastic State of Mind», «I CallBullshit», er Highasakite tilbake for fullt. Når de slapp «Mexico» er det med nok et spennende pek mot hva vi kan forvente oss av deres fjerde album, «Uranium Heart» som slippes 1. februar 2019. Med tidligere album som «Camp Echo» (2016) og «Silent Treatment» i 2014, har Highasakite allerede bevist at de mestrer albumformatet. Sistnevnte lå på VG- lista i over hundre uker, noe som den gang slo alle rekorder.

«Mexico» er densiste låta som ble skrevet til «UraniumHeart». Låtskriver Ingrid Helene Håvik forteller at låta var den første hun skrev etter at hun fikk barn. 

- Jeg følte at jeg var fri til å skrive det jeg ville, for plata var nesten ferdig uansett. Så jeg hadde ikke noe press på meg. Vi syntes «Mexico» ble så bra at vi bare måtte rydde plass til den på albumet som kommer i 2019. Det ble for lenge å vente til neste album etter det igjen, sier hun.

Når Highasakite slipper «Uranium Heart» i 2019 er det fortsatt med Ingrid Helene Håvik som låtskriver, men denne gangen er det Trond Bersu som har produsertalbumet.

- Vi begynte å spille inn denne plata allerede i begynnelsen av 2017.Låtskrivingen min pågår kontinuerlig, og noen av låtene er mange år gamle, andre er helt nye, forteller Ingrid Helene Håvik.

Highasakite forteller at arbeidet med «Uranium Heart» var møysommelig, og ikke uten press.

- Det har vært en lang prosess med å finne tilbake til låter jeg virkelig var fornøyd med, og skrive nye låter uten et ønske om å tilfredstille alle kriterier man trenger for å lage et godt pop-album. Men heller skrive fritt uten andres ønsker liggende i bakhodet. Å følge smaken sin er krevende. Spesielt når så mange forholder seg til musikk som en slagsbestillingsvare.

Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, annonserte en av landets mest populære liveacts nylig at de er klare for å legge ut på veien igjen, og Highasakite legger ut på en omfattende Norges- og Europaturné våren2019.


Legg igjen en kommentar