Månefestivalen som arena for økologi, miljø- og klimaspørsmål.

Green Side of the Moon er miljøaktivitetene til Månefestivalen. Vi har siden oppstarten fokusert mye på miljø, økologi og å skape en kreativ og inkluderende festival. Månefestivalen ønsker å være en arena som skaper debatt, engasjement og inspirerer til handling.

Utgangspunktet for vårt engasjementet er en voksende uro for fremtiden, men også glede overå ta vare på vårt livsgrunnlag. Det kan ikke lenger være tvil om at vår sivilisasjon står overfor grunnleggende endringer hvis vi skal unngå klimakrise og økologisk sammenbrudd – til det er den vitenskapelige dokumentasjonen for omfattende.

Mange alternative løsninger og initiativer er på fremmarsj, og vi tror viljen til forandring ligger latent både i organisasjoner, forvaltningen og hos enkeltmennesket. Vi trenger imidlertid mange flere og slagkraftige arenaer som bidrar tilå utløse dette potensialet.

Green Side of the Moon er Månefestivalens bidrag til å sette søkelys på utfordringer ved dagens system og inspirerere til nye tenkemåter og handling!

De fleste aktivitetene som følger foregår på torget i Gamlebyen med mindre annet spesifisert. 

NB! Følgende program er fra 2018. Så fort vi har noe program for 2019 på plass vil dette endres!

Nyttevekstvandring på Månegartneriet
Lørdag 28. juli kl. 14:00, i Månegartneriet på Byens Marker, v. Morten Lønmo.
Månegartneriet har i år startet å anlegge en liten matskog, vi inviterer til en liten vandring blant unge frukt- og nøttetrær, bærbusker, urter og spiselige stauder. Kom og hør idéen bak en matskog og lær om nyttevekster som sopp og spiselig ugress.

Vandring og selvplukk i Månegartneriets grønnsaksåker
Lørdag 28. juli kl. 15:00, v. Morten Lønmo
Månegartneriet dyrker av mangfold av økologiske grønnsaker, med blomster og urter i salig blanding er åkeren et vakkert skue! Kom en tur på besøk og få muligheten til å høste det du har lyst til å kjøpe med deg hjem!

Selvplukk av grønnsaker i Månegartneriet
Søndag 29. juli kl. 09 - 10.
Guidet av månegartner Natalie Keene. 

Workshop, hvordan lage grønnsakshage i en pallekarm?
Søndag 29. juli kl. 12:00, på torget i Gamlebyen.
Månegartner Natalie Keene viser deg hvordan du kan lage din egen grønnsakshage i en fei.  

La Humla Suse
Organisasjonen La Humla Suse jobber for å sikre humlens levekår i Norge, bidra til økt/stabil bestand for humlearter i Norge og øke bevisstheten og kunnskapen om humlenes behov. Besøk deres stand på torget og lær mer om hva du kan gjøre!

Månegartneriets frøbar
Det er av vesentlig betydning for fremtidens matproduksjon at livsgrunnlaget til pollinerende insekter forbedres. Månegartneriet ønsker å invitere flest mulig av byens befolkning til en dugnad for å bidra til økt biologisk mangfold og best mulig levevilkår for pollinerende innsekter i vårt nærmiljø. Vi vil derfor dele ut gratis frøpakker og oppfordrer deg og andre til å skape og opprettholde størst mulig biologisk mangfold

Månegartneriets hageutstilling og planteutsalg
Her kan du få litt gratis hageinspirasjon, nyte blomsterhavet eller bare slå deg ned på en benk og betrakte humlene som suser fra blomst til blomst. Finner du noen blomster eller planter du liker ekstra godt er det fullt mulig å få med seg noen hjem, de fleste er til salgs. 

Kaffekoppen
Dessverre medfører festivaler og store arrangementer ofte et høyt forbruk av engangsglass og papirkrus. Månefestivalen kildesorterer avfallet og alle plastglass sendes til resirkulering, men det aller beste er om vi kan unngå at avfallet oppstår. Så hvorfor ikke i det minste ha en egen kaffekopp i sekken som du kan benytte under hele festivalen? Hvis du ikke har husket å ta med deg egen kaffekopp så deler vi ut gratis kopper så lenge lageret rekker.

Skriftestolen
En liten "skriftestol" produsert av årets festivalkunster Solveig Egeland og teamet bak Håpets Katedral. Her inviteres publikum inn til en stille stund for havet, og kanskje legge av seg noen av sine miljøsynder. 

Villplukk
En flott liten salgsbod hvor du kan få kjøpt produkter laget av ville vekster.

Spire, rebus
Kom å delta på sommerens beste rebus med Spire! Organisasjonen for deg som vet at en mer rettferdig og bærekraftig verden er mulig. Test kunnskapen din om globale spørsmål, og bryn din oppfinnsomhet på en rekke praktiske oppgaver. Still med et lag eller kom alene, og få muligheten til å vinne en flott, bærekraftig goodiebag. 

 


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK