Hiphop på Månen 26. og 27. juli.

Månefestivalens egen hiphop scene.

Kaserneplassen i Gamlebyen. Gratis inngang og fri aldersgrense.

PROGRAM 2019

Fredag


16.00 Åpning m/ Dj Konkret
18.30 Adiz
19.00 J-Zino
19.30 Patrick Granly
20.00 Fred E 
21.00 Spira
21.30 Don Martin & Promoe

Lørdag


16.00 Dj Konkret
17.00 Musikkbryggeriet:
- N.O.H.K
- Brian Kavutu
18.00 Droolian
18.30 Åpen Mik
19.00 Filli
19.15 Pearly
20.00 Lauren
20.30 Amara
21.30 Fristiluminatirsdag Klikk
-Skranglebein, Nils m/ Skils, 
Bru, Martin Massiv, 
Tovanski, DJ Konkret

Lik Facebook-siden for hyppige updates.

 

DON MARTIN & PROMOE

De to skandinaviske hiphop-legendene Promoe og Don Martin har laget plate sammen, og i sommer kommer de til Hip Hop På Månen. Albumet «Public Enemy» er en kort og konsis plate for en tid i konflikt og krise. Alle som har sett Looptroop Rockers eller Don Martin live skjønner at det blir fest når gutta kommer til Fredrikstad. Og med så solide kataloger i baklomma hver for seg er det duket for en legendarisk kveld. Med seg har de LTRs egen CosMIC.

Don Martin trenger ingen introduksjon. Etter flere år som en av norsk hiphops pionerer med Gatas Parlament har Don sluppet flere egne plater sammen med Tommy Tee. Sammen med Boss Castro og Fela har han spilte bare utsolgte forestillinger av stykket "Blokk til blokk" det siste året på Det Norske Teatret. Promoe er frontfiguren i legendariske Looptroop Rockers, en av få europeiske rapgrupper med internasjonal suksess. Siden nittitallet har Promoe turnert verden over og sluppet plater både på svensk og engelsk.

Om samarbeidet:
«Norsk-svensk samarbeid på sitt beste.» (Dagsavisen 5/6)

«Som album generelt er «Public Enemy» derimot et helstøpt prosjekt. Et opprørsk manifest som har preget begge rappernes karrierer siden dag én, men i dag føles mer aktuelt enn noensinne.» (Dagbladet 5/6)

«Jag kan verkligen inte norska överhuvudtaget. Vågar därför inte ens kommentera något om Don Martins verser. Men ljudmässigt låter de bra i alla fall.» (Nöjesguiden)

 

PEARLY

 

I 2018 fikk Månefestivalen i Fredrikstad høre en debutant med tyngde som vitner om at det ikke ble det siste vi hørte fra den kanten. 

Nå står Pearly klar med debutalbumet «Boy Indigo» - en reise gjennom universet til en kid fra Østfold som ikke helt har klart å svelge den blå pilla. Med hiphop-flow, R&B-sjel og trap-energi drar Pearly to fingre til svina på engelsk, over instrumentaler produsert av KLBK, Other States og Pearly selv. Et lite «what the fuck, people?» som smaker litt av både The Underachievers, Anderson .Paak og Denzel Curry

 

 
PATRICK GRANLY

Kanskje et ukjent navn for folk flest, men unggutten fra Vestby har fått en liten buzz på nettet den siste tiden. Nylig slapp han debutsingelen «Ekte Før Alt» via labelet No Nation. Nå er også musikkvideoen på plass, og han jobber for tiden mot et EP-slipp før sommeren. Og vi gleder oss til at han besøker Hiphop på Månen!

https://www.youtube.com/watch?v=2Nd1Xyn2dMw 

FRED E

Fred E er en rapper, trompetist og produsent med base i Drammen.
Han har lang fartstid etter mange år i grupper som Freddy & the Casuals og Pinlig Stillhet, men i April 2018 valgte han å relansere seg som soloartist og har siden sluppet singler i høyt tempo. Nå er det Hiphop på Månen som står for tur!

https://www.youtube.com/watch?v=nMAtrbSwQjU

 

LAUREN 

Allsidighet er kanskje det mest beskrivende ordet for Lauren Holmen(18). Ei ekte Oslojente fra Cuba, som snakker flytende spansk, engelsk og norsk. Som kan vrikke hoftene til latinorytmer som J-LO, eller spytte bars med den groveste hiphopgjengen på Oslos østkant. Hun er Jay-Z óg Beyoncé, men ikke Blue Ivy.

AMARA

 

Oslogutten Amara slapp sin debut-EP ”Atlantis” i mars 2019. Èn måned senere og med nesten 1 million streams har han allerede gjort seg bemerket hos en rekke festivaler, radiokanaler, haugevis av fans og ikke minst hos oss i Hiphop på Månen! Amara serverer publikum en «jiggy» og følsom-men-slem vibe, med innslag av HipHop og R&B. Håper dere er klare til å danse!

J-ZINO


I 2017 nevnte D2 magasin J-Zino som en av artistene fra neste generasjon, med Norsk-afrikansk bakgrunn som setter stort preg i den nye norske popkulturen. Oppturen hans begynner å sirkulere utenfor Nordens grenser også , og spesielt i Storbritannia der han allerede har hatt en del spillejobber og prosjekter.

I 2018 slapp han sin Grime EP ''7400RON'', som høstet masse oppmerksomhet og positive tilbakemeldinger. P3RUBEN er blant en av mange som mener at J-Zino er en av Norges råeste rapperen om dagen. 

J-Zino slapp singelen "Drip Drip" 24.Mai 2019

Sjekk ut artikel og videoen i denne linken:
http://www.nattogdag.no/2019/06/videopremiere-j-zino-drip/

ADIZ

 

En ny, relativt lokal ungutt! 19 år gammel rapper fra Moss. 
Han er utskuddet som fant seg selv i musikken, noe som sounden og historiene i låtene er preget av.  Han har skrevet og utgitt musikk siden 13-års alderen, og har bare blitt mer interessert i musikk med tiden.  Masse sceneerfaring, og en kjærlighet for livekonserter gjør at Adiz gir alt på scenen, og elsker at publikumet har det like bra som han. Adiz jobber med et prosjekt som dropper i august kalt ‘’Den Andre Gutten’’, som dere på Månen skal få en smakebit av i løpet av konserten.

FILI

En 19 år gammel rapper fra Sarpsborg med store ambisjoner og et hjerte for hip hop. Med harde trap beats og tekster som resonnerer til ungdommen, garanterer han et show med masse energi. Den unge SoundCloud rapperen er nå klar for å bringe dette til Hiphop på Månen!

FRISTILUMINATIRSDAG KLIKK
SKRANGLEBEIN, NILS M/ SKILS, BRU, MARTIN MASSIV, TOVANSKI, DJ KONKRET

Hver for seg har de alle spennende prosjekter både bak seg og foran seg. 
Men når Skranglebein, Nils m/ Skils, Bru, Martin Massiv, Tovanski og DJ Konkret kommer sammen utgjør de størsteparten av Fristiluminatirsdag Klikk Crew. 
Det som kan fremstå som et rapkollektiv ved første øyekast er egentlig en mystisk losje som samles ukentlig på en hemmelig dag for å finpusse skills og snakke butikk. 
Losjen runder av lørdagen med et fullpakket show som viser hva medlemmene kan få til både solo og samlet. 
Og om stjernene er riktig posisjonerte, chakraene er i balanse og hiphop-gudene smiler ned til oss lever kanskje gruppen opp til navnet sitt og fristiler litt underveis?

DROOLIAN

Med snart 20 års fartstid er Droolian Norges mest erfarne beatboxer og blant de beste i landet til å improvisere rap. 
Det som kjennetegner Droolians beatboxing er troverdige lyder, rytmesans og energi.
Som impro-rapper bruker han mye humor. Han er veldig rap-teknisk, men med en minimalistisk tilnærming.
Fast medlem av impro-rapgruppa Stor Overraskelse (med NIls m/ Skils og Skranglebein), og improrap-crewet Fristiluminatirsdag Klikk. 
Han har turnért rundt i Norge og India med Kulturtanken, og opptrådt i Zimbabwe på Shoko Festival.
Vår faste tradisjon Droolian stiller også opp i år for å gi deg et rått show du ikke vil gå glipp av(!) samt dra i gang vår tradisjon "Åpen Mik" 

 

 

20247753_10210440482108026_1394470738983103810_o

hip_hop_pa?_ma?nen_002

27653272_10211835431860898_313541456_o
Foto: Morten Hauge

20229885_1210238042415924_6397761533547777190_o

Foto: Trine Sirnes 


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK