Månegartneriet

Månefestivalen er vel kanskje den eneste den eneste musikkfestivalen i verden som driver et eget gartneri og dyrkingsprosjekt, vel – det vet vi jo ikke med sikkerhet, men det er iallefall ingen tvil om at vi har et høyt aktivitetsnivå innen dette området. Månegartneriet ligger rett utenfor Gamlebyen og driftes selvfølgelig etter økologiske prinsipper.

Gartneriet og hagen benyttes både som en produksjons- og informasjonsarena. Vi produserer mye blomster og sammenplantinger som benyttes til dekor av festivalområdene, noe som i stor grad bidrar til festivalens visuelle profil og gleder publikum og besøkende. I år skal vi også for tredje gang produsere planter og løsninger til hageutstilling på miljøtorget og andre utstillingsobjekter som skal vises fram under festivalen. I tillegg produseres også litt urter, grønnsaker og blomster for salg og ikke minst som råvarer til vår café i Gamlebyen Kulturhus.

I samarbeid med Gudeberg skole driver vi også et skolehageprosjekt i Månegartneriet. Årets 6. klassinger vil i løpet av mai og juni delta i arbeidet i grønnsakshagen og dermed lære om økologi og hvordan man kan dyke sin egen mat.

Gjennom arbeidet med en økologisk hage blir bærekraftige prinsipper konkrete og håndterlige, i skolehagen kan alle uavhengig av sosial, kulturell og etnisk bakgrunn oppleve naturens mangfoldighet og dyrkingens mirakel. Gjennom sesongen byr hagen på nye opplevelser som bidrar til å øke barnas naturforståelse, når de på nært hold kan følge med på hagens kretsløp vil de utvikle større innsikt i økologi og miljø. Videre ønsker vi at elevene gjennom det praktiske arbeidet vil utvikle tilhørighet og ansvarsfølelse.

I en tid hvor verden står overfor store miljøproblemer, som f.eks klimaendringer, er det er det vesentlig at barn også opplever naturens mangfoldighet og skjønnhet, at de også kan bidra med noe som er viktig, slik at vi ikke etterlater dem gledes- og maktesløse overfor de skremmende perspektivene.


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK