Miljøtorg

Under Månefestivalen blir torget i Gamlebyen forvandlet til en livlig og sjarmerende marked og utstillingsvindu for urbane dyrkingsprosjekter, økologisk mat, fairtrade, redesign, miljø-vennlige produkter etc. I år vil i tillegg sette fokus på klimaendringer med aktiviteter og prosjekter som tar sikte på å inspirere og engasjere publikum til selv å ta ansvar for å redusere egen klimapåvirkning.

Selve torget vil vi fylle med inspirerende innhold, gode eksempler og kunstneriske aktiviteter.

Vi har masse spennende planer som vil bli publisert som et eget program så fort dette er klart. Her er noen eksempler på hva vi jobber med å fylle torget med i år;

Scenen på torget vil være en arena for kommunikasjon og dialog rundt temaene vi ønsker å ta opp, dette i form av debatter, foredrag og ulike happenings.

Urbant dyrkingsmarked, m. ustillingshage for bier og humler, smarte urbane dyrkings-løsninger, informasjon, inspirasjon og aktiviteter.

Økologisk mat på festivaltorget, på torget vil det være to serveringssteder for betjening av festivalens publikum og besøkende til Gamlebyen. Begge vil servere 100% økologisk mat, målet er et godt tilbud både av økologiske kjøttretter og vegetariske / veganske alternativer.

Økologisk marked, på torget eller i tilknytning avhengig av plassbehov, plasseres et eget  marked med salg av varer under kategorien økologisk / redesign / fairtrade / etc.

Raushetens marked, et marked som tilbyr gratis varer og tjenester, samt bytteboder med egen avdeling for barn. Vi vil vil gå bredt ut med invitasjoner til byens befolkning, foreninger og organisasjoner for å fylle markedet med innhold, flere aktører er allerede på plass.

Endringshjørnet, vil du være en del av forandringen og bidra med noe som reduserer din klimapåvirkning? Bli inspirert til å kvitte deg med en dårlig vane eller velge deg en ny som er bedre for miljøet, og hvis du vil kan du fortelle om det til omverdenen. Her kan du også lette på trykket og fortelle politikere og myndigheter hva du synes de bør gjøre.

Den grønne sofaen, en mobil café installasjon hvor publikum kan diskutere klimaspørsmål med politikere og fagfolk og samtidig få kjøpt en kopp kaffe med kake til – økologisk selvfølgelig.

Fairtrade utsalg og café. Fairtrade Østfold har utsalg av ulike produkter, selger kaffe og informerer om Fairtradearbeidet.

Den Grønne Bokkroken, et hjørne med bøker, magasiner etc. med miljø- og økologi litteratur.


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK