OBOS på Månen

Ekkokoret starter igjen sommerfesten i Gamlebyen. Deretter står unge og lovende Jimmy Smash fra Fredrikstad på scenen fulgt av Vinni, Sol Heilo og September When.

Dette er sjette året på rad som boligbyggelaget inviterer til OBOS på Månen, i samarbeid med Månefestivalen. Årets dato er 25. juli, og stedet er som før: Gamlebyen i Fredrikstad.

OBOS og Månefestivalen er svært fornøyde med årets artister.

  • Det gode samarbeidet vi har med OBOS gjør at torsdagen har blitt en veldig fin opplading til Månehelgen, sier daglig leder i Månefestivalen, Torill Frydenlund. Og med årets artistrekke blir det garantert god stemning på Tøihusplassen.
  • Det er gøy at vi igjen har fått med oss Ekko koret, det er en veldig god start. At vi i tillegg har med Jimmy Smash gjør at vi også får vist fram gode lokale artister. Sol Heilo, Vinnie og ikke minst, avslutningen med September When, gjør at vi forventer oss stinn brakke, sier regiondirektør Steinar Frølandshagen i OBOS.

Støtter gode formål i regionen
Billettene legges ut for salg allerede denne uken, og OBOS-medlemmene vil få forkjøpsrett.

Billettene koster 100 kroner + billettavgift. Billettinntektene, trolig cirka 350 000 kroner, går uavkortet til gode formål i Fredrikstad-regionen.

Hvilke formål pengene skal gå til gjenstår å se, men det som er sikkert er at det blir mulig å søke om midler. Følg med på obos.no framover for å finne ut hvordan du kan søke. 

– Vi håper på denne måten at konserten kommer til nytte for lokalsamfunnet på en enda bedre måte. Konserten er fremdeles en gave til byen. Og OBOS betaler for gildet, sier Frølandshagen.

Nøyaktig klokkeslett kommer nærmere, men Ekkokoret starter 16:30. 

 

Jimmy Smash

Alle vil lage R&B om dagen, men Jimmy Smash vet hvordan.

Ved å bryte med de mest oppbrukte tendensene i kommersiell norsk musikk, blir deres rendyrkelse av romantikk et friskt pust i den norske urban-floraen. Den quiet storm-inspirerte tilnærmingen til pop utfordrer tradisjonell låtstruktur og blander sensuelle produksjoner med umiddelbart catchy refrenger.

Jimmy Smash består av Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad, to 24-åringer fra Fredrikstad. De skriver og produserer musikken selv – med referanser til amerikanske urban- og pophelter som J Dilla, Quincy Jones, Bon Iver og Anderson .Paak

 jimmysmash

 

Sol Heilo

Sol Heilo er opptatt av å gi publikum en opplevelse på mange plan der ulike sanser blir berørt. Hun søker å treffe forskjellige emosjoner hos dem som hører på og ønsker å gi dem noe som de kan ta med seg videre i sine liv. Det er derfor hun skriver låter, lager bilder og musikkvideoer, designer sine egne t-skjorter og platecovere, i tillegg spiller hun utallige instrumenter. I vinter er hun aktuell med TV 2-serien "Hver gang vi møtes". Sol har gjort internasjonal karriere med bandet Katzenjammer og spilt for fulle konsertarenaer og på de største festivalene rundt i verden. Nå går hun solo med sitt eget band og kommer for å gi deg en konsertopplevelse du sent vil glemme. 

Sols tekster spenner over et rikt spekter av følelser, noe som gjenspeiles i dynamikken i arrangementene. Musikken hennes er ikke bundet av noen sjager og det utforskende bandet hennes overrasker oss stadig med et mylder av ulike lyder og stemninger. Sols tilstedeværelse i formidlingen, samt bandets kjemi og spilleglede, drar oss inn i en magisk flyt fra første til siste tone i konserten. I 2018 turnerte Sol og hennes band for fulle hus i Europa med musikk fra debutalbumet "Skinhorse Playground". 

Sol Heilo 2019

 

Vinni

Vinni (Øyvind Sauvik) har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rapgruppe Paperboys. Bandet har store hits som "Barcelona" og "Lonesome Traveller", og har gjennom tiden hatt hele 18 singler innom VG-listen. Etter Paperboys-tiden har Vinni frontet prosjektet Vinni & The Vagabonds som kanskje er best kjent for singelen "Let the monkey out" med svenske Timbuktu som gjesteartist. De har også gitt ut albumet "Happily lost". 

Under OBOS på Månen kan du glede deg til å høre hans kommende album "Oppvåkning", med låter som "Mørkeredd", "Medisin", "Sommerfuggel i vinterland" (Halvdan Sivertsen-tolkningen) og "God Morgen Norge" (Knutsen & Ludvigsen"). 

Sistnevnte to låter er hentet fra TV2-serien "Hver gang vi møtes", hvor Vinni deltok i 2012 med en rekke andre kjente norske artister som Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Anne Grethe Preus, Bertine Zetliz, Øystein Dolmen og Elvira Nikolaisen. 

"Sommerfuggel i vinterland", i Vinni-drakt, er raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie, og suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter TV-oppredenen. Låten solgte til platina på en uke, og dobbel platina på to uker. Den ble streamet 1 million ganger på Spotify/ Wimp i løpet av samme uke, og låten gikk inn på førsteplass på VG Topp 20-lista to uker etter utgivelsen. 

Vinni har spilt på de aller fleste store norske scener og festivaler, og i sommer får du en smakebit på albumet "Oppvåkningen" som blir gitt ut til høsten. 

vinni2019

 

The September When

Den 9. mars 1988 konsertdebuterte The September When på klubben i Achaia i Stavanger, og det er tretti år siden den første plata til bandet kom ut, og ti år siden sist TSW var på veien, nå står de klare for å gjenforenes under OBOS i Stavanger.

Forrige gjenforening, for ti år siden resulterte i en spektakulær konsert i Vågen i Stavanger foran 20 000 mennesker, ny plate innspilt i Provence på rekordtid, og en 50-jobbers turné som kulminerte i Oslo Spektrum i mars 2009.

 

September When

 


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK