Praktisk Info

HVORDAN KOMMER DU DEG HIT?

Kommer du reisende med tog fra Oslo, er togstasjonen bare noen minutter unna Gamlebyen. Spør på stasjonen hvordan du kommer deg til ferja, gå fem minutter til fots og vent på den lille røde ferga som tar deg over Glomma til Gamlebyen. Den er gratis og går hele døgnet!

Kommer du kjørende med bil fra Oslo må du over Glomma og den store Fredrikstadbrua. I rundkjøringen på den andre siden er det skiltet til Gamlebyen. Vi har en stor parkeringsplass som vaktene våre kan vise deg til.

 

OVERNATTING

Vi en byfestival, og har derfor ingen egen camp. Men vi har en teltplass like i nærheten!
Fredrikstad Motell og Camping
 ligger fem minutters gange fra Gamlebyen, her kan du bestille teltplass.

Det er gateliv og god stemning på torget allerede fredag morgen. På Tøihusplassen slipper vi inn en time før konsertene starter. Se i programmet for tider. Torget åpner 12.00 på fredag og 10.00 lørdag og søndag.

 

NÅR GÅR SISTE FERGE?

Fergen går hele døgnet. Vær forberedt på litt kø om i de travleste periodene.

 

HVOR FÅR JEG KJØPT BILLETTER?

Trykk på knappen “Kjøp billetter” øverst, eller ta en tur innom Fredrikstad Kino. I uka før festivalen kan du kjøpe billett på Billettluka.no eller på Fredrikstad Kino. Under festivalen kan du kjøpe billetter på Gamlebyen Kulturhus (Kirkegaten 24, vis á vis kirken) Dersom det er flere billetter igjen. Billettene byttes til bånd ved inngangen til Tøihusplassen.

 

HVOR MANGE SCENER ER DET?

Vi har en hovedscene, den er på Tøihusplassen og er den eneste scenen som krever billett for å komme inn. Andre scener som alle er gratis er Festival Ø på Gamlebyen Kulturhus og Hiphop på Månen.

 

GÅR BARN GRATIS INN?

Barn under 12 år går gratis i følge med voksne.

 

JEG VIL TA BILDER! KAN JEG TA MED KAMERAET MITT?

Du kan ta bilder av vennene dine og konserter med et kompaktkamera. Det er ikke lov med videokamera eller avansert fotoutstyr (det vil si speilreflekskamera) under konsertene. For å ta i bruk dette må du ha presseakkreditering.

 

MÅ JEG VÆRE 18 ÅR FOR Å GÅ PÅ KONSERT?

Neida! Alle kan komme inn og nyte musikk, men alle over 18 får et tydelig skjenkebånd. Dette må du ha for å kunne kjøpe alkohol.

 

ER DET TILRETTELAGT FOR FOLK MED HANDIKAPP?

Gamlebyen er full av brostein, og dessverre litt humpete. Men det skal for det meste være fremkommelig likevel. Festivalen er behjelpelig om du trenger hjelp. Om dere trenger å parkere nærmere eller har andre behov som det er rimelig for oss å dekke, gi oss en beskjed. Handikapptoalett finnes inne på hovedkonsertområdet.

 

JEG SKAL JOBBE SOM FRIVILLIG, MEN VIL GJERNE SE X SPILLE. KAN JEG FÅ FRI DA?

Timelistene settes opp av gruppelederne for det området du skal jobbe innenfor. En til to uker før festivalen arrangeres det gruppemøter, hvor det vil være mulig å komme med ønsker. Alle gruppelederne våre er erfarne og fantastiske folk, og vet hvor viktig konsertene er for dere! De vil gjøre sitt for at dere skal få en god opplevelse, og oppfylle ønsker.

 

HAR FESTIVALEN EN CAMP?

Vi er først og fremst en byfestival, men rett utenfor Gamlebyen ligger Fredrikstad Motell og camping. De har teltplass, campinghytter og dusjfasiliteter. Det er lurt å reservere plass i god tid, men alle får som regel plass til teltet sitt der.

 

HVA ER IKKE LOV Å TA MED INN?

Skarpe gjenstander, flaske, speilreflekskamere, video og lydopptaker. Alle former for flasker, medbrakt mat og drikke, spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander, paraplyer, campingutstyr, profesjonelt kamera- og videoutstyr, selfiestang eller lignende, dyr (med unntak av førerhund), laserpenner og lommelykter, våpen eller gjenstander som kan brukes som våpen.

Vaktpersonalet kan nekte publikum å ta med gjenstander som de vurderer kan utgjøre en risiko inne på festivalområdet. Månefestivalen tar ikke ansvar for beslaglagte gjenstander. Unntak kan gjøres ved spesielle behov. Barnemat er selvfølgelig tillatt å medbringes.

Alle publikummere kan bli kroppsvisitert ved inngang til konsertområdet og vesker/bager gjennomgått.

 

TRAFIKK

Innkjøring til Gamlebyen vil bli sterkt redusert under festivalen.

Vi oppfordrer alle til å reise kollektivt eller å gå/sykle. Det er gratis å ta ferjen mellom Gamlebyen og Cicignon som går kontinuerlig hele døgnet.

Innkjøring til Gamlebyen vil ikke være tillatt, med unntak av:

  •  Beboere med gyldig beboerparkeringsbevis.
  •  Varetransport.
  •  Biler med parkeringskort utstedt av Månefestivalen.
  •  Handicap parkering.

Alle andre bilister henvises til kommunale parkeringsplasser i nærheten av Gamlebyen.

SKJENKEREGLER

Norsk lov gjelder med 18 års aldersgrense. Personer over 18 år får påsatt drikkebånd sammen med festivalbånd ved fremvisning av legitimasjon.

Nytelse av alkohol er kun tillatt når vedkommende har gyldig skjenkebånd.

Personer som oppleves på vei til å bli for berusede kan fratas sitt skjenkebånd for den dagen. Nytt skjenkebånd kan hentes neste dag i hvor man fikk det påsatt første gang.

Åpenbart berusede personer vil bli bortvist fra området.

Det er ikke tillatt å bringe alkohol ut av skjenkeområdet.


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK