Frivillig

Månefestivalen er tuftet på frivillighet fra topp til tå, og uten hadde ikke festivalen eksistert. Våre frivillige jobber med hjertet i hånden både før, under og etter festivalen, og er hele veien med på å skape den magiske stemningen vi ønsker å dele med verden. Å jobbe som frivillig er kanskje den beste byttehandelen du kan gjøre; våre frivillige gir litt av sin tid, og i bytte får de festivalpass, frivilligmerchandise, mat og drikke på frivilligbackstagen under festivalen, fine erfaringer, en lekker attest og nye venner. Dette er også en ypperlig mulighet for å skape nye nettverk for de som er interessert i å jobbe videre i bransjen. Med andre ord er dette et skikkelig røverkjøp!

HVEM KAN VÆRE FRIVILLIG?

Alle våre frivillige skal ha fylt 16 år, men utover det er det ingen formelle krav for å være frivillig. Enkelte av arbeidsoppgavene krever spesielle egenskaper, for eksempel er det en fordel at du har litt erfaring dersom du vil jobbe med rigging. Du må også ha fylt 18 år for å jobbe i baren, og hvis du vil jobbe som sjåfør, må du selvfølgelig ha lappen. Fyll inn søknadsskjemaet og bli med på et eventyret du også!

HVOR MYE MÅ JEG JOBBE?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange timer man må jobbe for å få gratis festivalpass. Det kommer an på hvilket type arbeid man gjør, hvilke dager under festivalen det er, om det er i forkant eller etterkant av festivalen, om det er dag eller kveld, og hvor mye man har mulighet til å jobbe. Månefestivalen er ute etter å plukke opp ildsjeler og engasjerte mennesker som har en genuin interesse for å jobbe med festival, og vi har troen på at det ikke er timeantall som er viktigst, men at jobben blir utført. Men for å få et perspektiv på hvor mye man må jobbe, så kan man si at det kreves at man må jobbe omtrent halvparten av festivalen. På den måten jobber man 50 % av festivalen og har fri 50 % av festivalen. Om dette er fordelt over flere dager, korte eller lange skift, dag eller kveld, kommer helt an på hvilket arbeid man gjør. Hvilke skift man velger kan også påvirke hvor mange dager man må jobbe, da enkelte skift er mer «luksus» og ha fri på en andre skift. Ingen trenger å være redde for å jobbe for mye, vi har ingen intensjon om å slite ut noen, og vi lover å tilrettelegge jobben så godt vi kan for hver enkelt frivillig. Vi vil også selvsagt ta hensyn til hvilke artister man vil få med seg som publikum når vaktlistene skal lages.

Er hodet fullt av spørsmålstegn – fortvil ikke! Send en e-post til frivillig[at]maanefestivalen.no eller marius.syversen[a]maanefestivalen.no, så svarer vi etter beste evne.

HVA KAN JEG JOBBE MED?

Det er mange viktige og spennende jobber man kan gjøre under Månefestivalen. Vi vil gjøre vårt aller beste for at alle får gjøre det de har mest lyst til å gjøre, og det er også muligheter for å få jobbe på flere forskjellige områder hvis man ønsker det. Her er litt informasjon om de forskjellige jobbene man kan melde seg for å gjøre, så blir det kanskje litt lettere å velge arbeidsplass:

BÅNDPÅSETTING

Å jobbe i båndboden er en morsom og ganske enkel jobb hvor du får ta imot presse og gjester. Det hender også at man må ta på strengestemmen når søstra til kona til broren til Reidar prøver å lure seg til et festivalbånd, og da er viktig at du er ansvarlig, selvstendig og i stand til å ta egne valg. I dette vervet gjelder det også å ha tunga rett i munnen i stressfylte situasjoner da det noen ganger kan bli veldig mye å gjøre ved åpning av festivalområdet og i forkant av de mest populære artistene. Du vil være en av de første frivillige som publikummet møter, så her gjelder det å ha godt humør og sans for service. Dette er en jobb hvor man ofte sitter igjen med en god dose festlige historier!

BAR

Å stå i baren er en sosial og morsom jobb. Fordi det innebærer alkoholservering, må du ha fylt 18 år for å jobbe bak tappekrana. Liker du å jobbe så ølet skummer, er blid og serviceinnstilt, er dette jobben for deg. Erfaring fra lignende arbeid får oss til å smile enda bredere! Det vil være flere barer plassert rundt på festivalområdet, og man får selvsagt være med på å bestemme hvor man skal stå. Men alle barene må fylles opp, så man må belage seg på å muligens ikke bare stå i den samme baren hver gang man skal jobbe. Dette er også en fin arbeidsplass for å få med seg det aller meste som skjer rundt på festivalområdet, selv om man er på jobb.

Dette vervet krever at du må ha avlagt prøven for Ansvarlig Vertskap som handler om å bidra til et trygt og hyggelig uteliv ved f.eks ikke å skjenke mindreårige eller åpenbart påvirkede gjester. Du får også kunnskap om regelverk og situasjonshåndtering som kan være nyttig for deg hvis du skal jobbe i utelivsbransjen. Kurset er slett ikke vanskelig, det gjennomføres raskt på nett og du ender opp med et bevis på bestått prøve. Kostnadene til kurset dekkes selvsagt av festivalen.

KIOSK OG MERCHANDISE

Kiosken er et fint sted å jobbe hvis du liker å småprate med små og store Månevenner. Ved å passe på at blodsukkeret alltid er på topp hos folket, er du også med på å skape den gnistrende atmosfæren som bare kan oppstå når magen er mett og ganen er begeistret. Det vil også selges merchandise for festivalen og artister her. Perfekt arbeid for de aller fleste, både unge og eldre. Hyggestund!

TRIVSELSVERT

Er du blid og omgjengelig, men streng når det gjelder? Da er vervet som vert noe for deg! Som vert på Månefestivalen blir man plassert ved inngangene og utgangene på festivalområdet, i tillegg til rundt om kring på området, og jobben innebærer å passe på at alle har det bra og oppfører seg under festivalen. Dette er en trivelig jobb hvor man stort sett får møte blide festivalmennesker når de skaper sine fineste sommerminner midt i festivalen! NB. Festivalen har selvsagt også mange profesjonelle ordensvakter med spesielt ansvar for sikkerhet og orden.

MILJØ OG RENHOLD

Det kan fort bli mye rot og søppel når festivalen inntar Gamlebyen, men vi vil likevel at Månen skal skinne som aldri før! Miljø- og renholdsgruppa gjør derfor det aller viktigste jobben for at alle skal kunne kose seg i en ren og pen gammel by. Her kan man ikke være redd for å ta i et tak, og det ender alltid med en svært sammensveiset gjeng. Snadder stemning!

FRIVILLIGBACKSTAGE

Å jobbe som frivillig kan noen ganger være slitsomt, og vi som snekrer bak gardinene til Månefestivalen ønsker å ta ekstra godt vare på de som stiller opp for oss. Derfor vil vi ha en egen gruppe med frivillige som har som hovedoppgave å passe på at de andre frivillige har det bra. Dette innebærer alt fra å jobbe på frivilligbackstagen, lage mat og drikke, og for eksempel servere kaffe til frivillige som er plassert alene på vakt rundt festningsbyen. Vi har et eget overnattingsområde som frivillige kan sove på under festivalen, og dette er kanskje også noe som denne gjengen vil være involvert i. De som melder seg her har rett og slett som hovedoppgave og sørge for at alle frivillige har det bra! Det er også muligheter for å jobbe både før, under og etter festivalen, med matlaging og servering til frivillige på dugnader, samlinger og under opprydding. Hvis du er god på kjærleik eller klemmer, flink med oppvasken eller har oppskriften på verdens beste sjokoladekake, så er dette å regne mer som ferie enn jobb!

RIGG

Er du sterk og er vant til å ta i et tak under kommando fra øverste hold kan rigging være noe for deg. Dette kan være et fysisk krevende, men er alltid morsomt arbeid. Jobben passer for deg som har litt erfaring med scenerigg eller annen rigg fra tidligere, og som ønsker deg enda litt mer i livets ryggsekk. Rigg involverer å sette opp og ta ned utstyr, scener, boder, gjerder og lignende. Det er arbeid både før, under og etter festivalen, og i dette vervet er arbeidstiden veldig fleksibel. Det er mye å gjøre før festivalhelgen starter, så hvis du har et sterkt ønske om å få med deg hele festivalen som publikummer, så kan vi snekre sammen et opplegg som gjør at du bare jobber før og/eller etter festivalen. Hvis du skal jobbe med nedrigg, og du får tilgang til alle godene før du har lagt ned din andel av blod, svette og tårer, må du i forkant av festivalen skrive under på en egen nedriggskontrakt. Dette er for å forsikre oss om at det ikke er noen som stikker av fra denne viktige jobben.

DEKOR OG GARTNERI

Liker du å male og snekre, og har du i tillegg sans for alt som er estetisk fornuftig? Vi trenger frivillige som ser regnbuer, hoppeslott og såpebobler der andre ser grå brostein! Har du i tillegg litt erfaring med kreativt arbeid fra tidligere er dette en god mulighet til å videreutvikle dine artistiske sider. Her skal det aller meste gjøres i forkant av festivalen, så ønsker du å få med deg hele festivalen som publikummer så er dette et veldig passende sted å jobbe. Det velkjente Månegartneriet er også i full blomstring, og her er det utallige blomster og planter som skal pleies, stelles og flyttes.

TRANSPORT

Tenk å kunne kjøre en måneskinnstur på Månen! Har du førerkort på personbil eller kanskje enda litt til, kan denne drømmen gå i oppfyllelse. Jobben er variert og kan bestå i alt fra å kjøre småturer på butikken til å hente våre kjære artister på flyplassen eller andre steder. Utstyr skal hentes og bringes, saker og ting blir glemt steder man sjeldent skulle tro og trenger å bli hentet sporenstreks, noen mistet bussen eller andre har mye bagasje. Et enormt viktig verv, som innebærer punktlighet og fleksibilitet. Her er det også store muligheter for å ha mye fri under selve festivalen!

JEG GJØR ALT FOR MÅNEN

Er du blant de mange som setter Månefestivalen høyt og som er villig til å gjøre hva som helst for at Månefestivalen skal forbli en stor, lykkelig og frivillig familie, er dette vervet skapt for deg. De som velger seg inn i dette vervet vil bli plassert der det trengs en ekstra hånd eller i en arbeidsgruppe som ikke eksisterer ennå. Dette passer for fleksible folk som liker overraskelser, med variert kunnskap og et bankende frivillighjerte!

Har du andre spørsmål kan du sende frivilligsjef Marius en epost!

 


Hovedsamarbeidpartnere


obos logo

ng

fredrikstad blad logo
motor-forum

Samarbeidspartnerelille nøttefabrikken

ng

Partnereenjoy logo

techweb digitalbyrå

Bidragsyterenorsk-kulturfond logo

fredrikstad-kommune.jpg logo

ostfold-f.kommune

Mat med mer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK